Avbytare: Robin Mårtensson, Joppe Nilsson och Mattias Eriksson.

Nicklas Mattsson ut - Mattias Eriksson in 66 min
Mattias Eriksson ut - Anton Stelter in 82 min
Oliver Oliveros ut - Fredrik Odell in 87 min

MATCHKOMMENTARER
Andra raka förlusten kom på lördagen mot division 5 laget Öja FF. ÖT Smygehuk skrapade ihop vad man hade i spelarväg och lyckades få ihop 14 spelare. På andra kontot fanns hela 14 spelare som var indisponibla pga skador, jobb, sjukdomar och resor. Matchen i sig kan man inte kalla för en fotbollsmatch. Det blåste något fruktansvärt över Söderslätt och någon sade att det blåste upp emot 30 sekundmeter som värst. Öja startade i sned medvind. Men det var ÖT Smygehuk som skapade den första farligheten i den 2:a minuten då Sebastian Lindahl snyggt spelade fram Oliver Oliveros som kom fri men skottet går utanför. Inget av lagen får till något ordnat spel och bollen far fram och tillbaka i luften. Slår man en passning på marken gäller det att den träffar mottagaren annars stack den iväg ut till inkast. Inkast var för övrigt något vi tränade extremt mycket på under matchen. I den 21:a minuten chansar en Öjaspelare med att dra iväg ett skott från mittlinjen och med hjälp av den starka medvinden far den i en fin båge över Anders Ohlsson i målet fram till 0-1. I den 29:e minuten kontrar Öja snabbt där det slarvas i ÖT försvaret och man kan slå in 0-2. I den 41:a minuten slarvas det igen i ÖT försvaret då man spelar fram en motståndare och 0-3 är ett faktum. Första halvlek går inte till historien som en av de bästa ÖT Smygehuk gjort. Vi pratade i paus om att vi skulle försöka pressa Öja högre och på så sätt få lite tryck på dem. I den 49:e minuten slår Joel Jakobsson en fin långboll till Oliver Oliveros som kommer fri och placerar in 1-3. Detta var Olivers 4:e mål i år. ÖT Smygehuk fortsätter trumma på och det är nära ett par gånger. Istället kommer 1-4 i den 55:e minuten då Öja slår en kort hörna och inspelet når en fri spelare på bortre som kan placera bollen i mål. I den första halvleken fick ÖT Smygehuk ett mål bortdömt för offside som var tveksamt. Direkt efter 1-4 får ÖT Smygehuk ännu ett mål bortdömt som enligt publiken definitivt inte var offside. Det byts en del under andra halvlek och ÖT Smygehuk skapar några lägen till. I den 85:e minuten vinner Joppe Nilsson bollen en bit utanför Öjas straffområde. Joppe drar iväg ett kanonskott från 16-meters som går ribba in till 2-4. Ett mycket snyggt mål. Detta var Joppes 1:a mål sedan återkomsten. I den 87:e minuten blir Oliver fult nersparkad bakifrån på mittplan och det blir lite bråkigt. En Öjaspelare slår mössan av Sebastian Kristensson och snälle Sebastian försöker bara undvika att bli träffad av Öjaspelarens arm. Domarens beslut var därför märkligt. Öjaspelaren som kapade Oliver får helt riktigt rött kort medan den Öjaspelaren som gruffade mest klarade sig helskinnad. Istället åker även Sebastian Kristensson ut helt felaktigt. Matchen slutar 2-4 och vi får hoppas av vi kommer igen redan på söndag mot Blentarp. I nästa match väntar Blentarps BK på söndagen den 17:e mars klockan 15:15 på konstgräset i Sjöbo.